Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Κέϊκ μήλων

Συνταγή της Μαίρης Μουσικού από τη Λεμεσό
2ο Βραβείο στα Γλυκά
Διαγωνισμός μαγειρικής Thermomix 2011/2012

Υλικά

Πάνω στρώση
4 κουταλάκια βούτυρο ανάλατο
4 κουταλιές ζάχαρη
450 γρ μήλα κομμένα σε φέτες
75 γρ σταφιδάκια
75 γρ αμύγδαλα

Κέϊκ
45 γρ βούτυρο ανάλατο
160 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά κονιάκ
120 γρ γάλα
3 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
280 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ

Εκτέλεση:

Πάνω στρώση

  • Στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας (κατά προτίμηση με τρύπα στη μέση), βάζετε το βούτυρο και ακολούθως βάζετε τη φόρμα στη φωτιά για να λιώσει το βούτυρο.
  • Κατεβάζετε τη φόρμα από τη φωτιά και απλώνετε τη ζάχαρη στον πάτο της φόρμας.
  • Κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετείτε στον πάτο της φόρμας πάνω από τη  ζάχαρη.  Προσθέτετε τα σταφιδάκια και τα αμύγδαλα.

Κέϊκ

  • Βάζετε στον κάδο το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το γάλα και χτυπάτε 2 λεπτά, ταχύτητα 4.  Κατά τη διάρκεια του χτυπήματτος προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το μπέϊκινγκ πάουντερ και πιέζετε το κουμπί Turbo  2 φορές στιγμιαία για ν’αναμιχθούν.
  • Προσθέτετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, 180°C, για περίπου 50 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα, αφήνετε λίγα λεπτά και αφαιρείτε τη φόρμα.
  • Σερβίρετε με κρέμα σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.

Συμβουλή Σέφ

Αντί για μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα ή αχλάδια.

Τα προτερήματα του Thermomix | Συνταγές | Οι μαγειρικές του ΤΜ31
| Ελάτε να εργαστείτε με το Thermomix | Οδηγίες Χρήσης