Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σαλάτα με θαλασσινά  

Υλικά

  • 150 γρ καβουροπόδαρα
  • 150 γρ γαρίδες ήδη βρασμένες
  • 100 γρ κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 100 γρ πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 3 φέτες κρεμμύδι
  • 2 αυγά σφιχτά
  • ½ μεζούρα ελαιόλαδο
  • 15 γρ ξύδι
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σάλτσα  Vinaigrette

  • 1 κουταλάκι Γαλλική μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι Αγγλική μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ½ μεζούρα άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μεζούρα ελαιόλαδο
  • 1 μεζούρα φυστικέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα καβουροπόδαρα και τις γαρίδες στον κάδο και κόβετε για 8 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3 ½ . Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
  • Βάζετε  στον κάδο τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα αυγά και ρυθμίζετε 6 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3 ½ να ψιλοκοπούν.
  • Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σε ροδέλες έτσι ώστε  όταν κοπούν στο Thermomix να είναι ομοιόμορφα .
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και αναμειγνύετε για 3 δευτερόλεπτα ταχύτητα 2. Αδειάζετε στο δοχείο με τα θαλασσινά
  • Βάζετε στον κάδο όλα τα υλικα για τη vinaigrette εκτος απο το ελαιόλαδο και το φυστικέλαιο και ρυθμίζετε 1 λεπτό ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το φυστικέλαιο και χτυπάτε για 2 λεπτά  ταχύτητα 4.
  • Βάζετε τη vinaigrette πάνω στα κομμένα θαλασσινά και λαχανικά, ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο.