Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σοκολατογκοφρέτες ρυζιού με φυστικοβούτυρο και μέλι

 


Υλικά

  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ φυστικοβούτυρο
  • 60 γρ μέλι
  • 20 γρ ζάχαρη βανίλιας Thermomix
  • 200 γρ ποπ ρυζιού σοκολάτας (δημητριακά ρυζιού)


Εκτέλεση

  • Ζυγίζετε τη σοκολάτα σε κομμάτια στο πώμα του Thermomix.  Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 8 και ρίχνετε τη σοκολάτα από το άνοιγμα της μεζούρας ενώ τα μαχαίρια γυρίζουν.
  • Προσθέτετε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη βανίλια στον κάδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 50ο , ταχύτητα 3.
  • Προσθέτετε το ποπ ρυζιού και αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 2, βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Απλώνετε λαδόχαρτο στον πάτο ενός ξέβαδου ταψιού για μπισκότα και βάζετε το μείγμα από πάνω.  Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πιέζετε το μείγμα να απλώσει στο ταψί ομοιόμορφα.  Το ύψος του μείγματος να είναι περίπου 2 ½  εκατοστά.
  • Καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να δέσει το μείγμα.  Κόβετε σε μικρά ορθογώνια με μαχαίρι.
  • Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Συμβουλή Σεφ

Μπορείτε επίσης να λιώσετε σοκολάτα άσπρη ή γάλακτος ή κουβερτούρα (πρώτα αλέθετε στην ταχύτητα 8 και μετά λιώνετε 2-3 λεπτά, 37 C, ταχύτητα 2) και να βουτήξετε μέσα τις γκοφρέτες.  Τις αφήνετε σε αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν πριν τις βάλετε πίσω στο ψυγείο.