Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Mείγμα μπαχαρικών Ras-el-hanout
Ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών από το Μαρόκο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γεύση στις σούπες, στο ρύζι, ακόμα και για μαρινάδα κρέατος για μπάρμπεκιου. Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από την Janie Turner στην Αγγλία.

 

 


Υλικά

  • 2 κουταλάκια σπόρους κύμινο
  • 1 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια σπόρους κάρδαμο
  • 1 ½ κουταλάκι μαύρους κόκκους πιπέρι
  • 1 κουταλάκι άσπρους κόκκους πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι
  • 2.5 εκ ξυλάκι κανέλα
  • 5 γαρύφαλλα
  • 2 μικρά κόκκινα καυτά πιπέρια
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κουρκουμά (turmeric)
  • 2 κουταλάκια χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 20 κλωστές σαφφράν


Εκτέλεση

  • Βάζετε τo κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρδαμο, το πιπέρι, το μπαχάρι την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα καυτά πιπέρια στον κάδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.  Αδειάζετε σε ένα πιάτο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.
  • Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο (μαζί και αυτά που έχουν κρυώσει) και αλέθετε 1 λεπτό, ταχύτητα 10.  Διατηρείτε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.

Συμβουλή Σεφ

Χρησιμοποιείστε όσα περισσότερα υλικά έχετε.  Αν σας λείπουν μερικά δεν πειράζει... τα καυτερά πιπέρια και το τζίντζερ είναι απαραίτητα.