Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Παστίτσια


Υλικά

  • 250 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 2 κόκκους μαστίχα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας Thermomix
  • 3 ασπράδια


Εκτέλεση

  • Βάζετε τα αμύγδαλα στον κάδο και τα αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.  Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και τη μαστίχα.  Ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.  Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη βανίλια και πατάτε το κουμπί Turbo για 1 δευτερόλεπτο. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Πλένετε και σκουπίζετε τον κάδο καλά.  Τοποθετείτε το χτυπητήρι στη θέση του και προσθέτετε τα ασπράδια με πολύ λίγο αλάτι.  Ρυθμίζετε 2-3 λεπτά, ταχύτητα 3.5 να γίνουν μαρέγγα.
  • Προσθέτετε την μαρέγγα στο μπολ με το μείγμα αμυγδάλων και ανακατεύετε ελαφρά με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιγενές.
  • Βάζετε το μείγμα σε χωνί με κορνέ πλουμιστό.  Κρατάτε το χωνί κάθετα πάνω από ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και πιέζετε να βγεί ένα σχήμα στρογγυλό και συνεχίζετε σηκώνοντας το χωνί προς τα πάνω ώστε το μείγμα να φαίνεται σαν ανάποδος κώνος.  Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν και να δέσουν πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά. 
  • Διατηρούνται σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο .

Συμβουλή σεφ

Όταν ψηθούν τα παστίτσια θα απλώσουν γι’αυτό δεν πρέπει να είναι λεπτό το μείγμα που βάζουμε στο φούρνο.