Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Παστερίωση αυγών

 

Υλικά
2 αυγά

Εκτέλεση:
  • Σπάζετε τα αυγά και τα βάζετε στον κάδο.  Ρυθμίζετε 2 λεπτά, 70ο, ταχύτητα 2. 
  • Αφήνετε να κρυώσουν καλά (και τα αυγά και ο κάδος) πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Συμβουλή σεφ

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και μόνο για τα ασπράδια των αυγών που θα χτυπήσετε μαρέγκα.  Μπορεί να σας φανούν «κομμένα» αλλά δεν είναι! (Για μαρέγκα βλ. Μαγειρική με το ΤΜΧ, σελ. 16)

Αν βάλετε περισσότερα αυγά, απλά παρακολουθείτε για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει φτάσει τους 70ο που χρειάζονται για να σκοτωθούν τα μικρόβια.  Αν χρειαστεί, ρυθμίζετε περισσότερη ώρα, ανάλογα με τον αριθμό των αυγών που θα χρησιμοποιήσετε. 

Αν, π.χ. έχετε παστεριώσει 10 αυγά για να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές, βάζετε το παστεριωμένο μείγμα σε βαζάκι στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.  Για κάθε αυγό που χρειάζεστε σε μια συνταγή βάζετε ½ μεζούρα από το παστεριωμένο μείγμα.