Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Παλουζές


Υλικά

  • 100 γρ αμύγδαλα για γαρνίρισμα
  • 100 γρ αλεύρι
  • 1-2 κόκκους μαστίχα ή μέχλεπι
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 λίτρο μουστάρι
  • 10 γρ ανθόνερο (προαιρετικό)


Εκτέλεση

  • Βάζετε τα αμύγδαλα στον κάδο και χοντροκόβετε 5 – 8 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε το αλεύρι στον κάδο με τη μαστίχα και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9. 
  • Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και ρυθμίζετε 10 λεπτά, 100ο , ταχύτητα 4.
  • Αδειάζετε σε ένα πυρέξ, αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.  Αφού κρυώσει εντελώς, διατηρείται στο ψυγείο.

Συμβουλή Σεφ

Το μουστάρι είναι χυμός σταφυλιού που έχει ήδη ξαφριστεί και ξεκαθαρίσει με ασπρόχωμα και αλεύρι και αρωματιστεί με γκιούλι ή και βασιλικό.