Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Παγωτό καϊμάκι
Συνοδεύεται με Κυδώνια με κουμανταρία και αρωματικά


Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 κόκκους μαστίχα (Χίου αν έχετε)
  • 2 φακελάκια ρόφημα σαλέπι (στα καταστήματα υγιεινής διατροφής)
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 250 γρ φρέσκα κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

  • Βάζετε τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το σαλέπι στον κάδο.  Αλέθετε σε άχνη 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα.  Ρυθμίζετε 15 λεπτά, 90° , ταχύτητα 4
  • Αδειάζετε σε παγοθήκη, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8-10 ώρες.
  • Βάζετε τα παγάκια-παγωτό από την παγοθήκη σε ένα μπολ ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε. 
  • Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε τα παγάκια-παγωτό ένα-ένα από το άνοιγμα της μεζούρας.  Συνεχίζετε στην ταχύτητα 6 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει κομμάτια παγωμένα και τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια πάνω από το παγωτό.  Ρυθμίζετε 20-30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να γίνει το μείγμα αφράτο.
  • Αδειάζετε σε ένα δοχείο και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστείτε.  Συνοδεύεται με Κυδώνια με κουμανταρία και αρωματικά.

Συμβουλή Σεφ

Αν βρείτε καθαρό σαλέπι, χρησιμποιείτε 2 κουταλιές σούπας αντί για το ρόφημα και προσθέτετε 2 ακόμα κουταλιές στη ζάχαρη.