Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Γλύκισμα πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας

Υλικά:

  • 250 γρ ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 2 πορτοκάλια (400 γρ)
  • 7 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ γάλα
  • 75 γρ σιμιγδάλι
  • λίγο αλάτι

Γλάσο

  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γρ κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ ζάχαρη
  • καβουρδισμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:
 

  • Αλέθετε τα αμύγδαλα 6 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Πλένετε τα πορτοκάλια, τα κόβετε στα 4, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε στον κάδο.  Αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 80° , ταχύτητα 2.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε τους κρόκους με τη ζάχαρη στον κάδο και χτυπάτε 1 λεπτό, ταχύτητα 6.  Προσθέτετε το γάλα και αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα (αφήνοντας λίγα για γαρνίρισμα) και τα πορτοκάλια και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο.
  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι στη θέση του και προσθέτετε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι.  Χτυπάτε 5 λεπτά, ταχύτητα 3,5 μέχρι να γίνουν μαρέγκα.  Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο χρόνο.
  • Διπλώνετε την μαρέγκα στο μείγμα αναμιγνύοντας ελαφρά.   Βουτυρώνετε τη φόρμα του κέϊκ, απλώνετε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της φόρμας και αδειάζετε μέσα το μείγμα.  Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Αφήνετε στο ταψί 10 λεπτά και αναποδογυρίζετε.  Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο.

Γλάσο

  • Βάζετε στον κάδο τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ανοίγετε στην ταχύτητα 6 να γίνει σκόνη.
  • Προσθέτετε την κρέμα και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 37ο , ταχύτητα 3.
  • Περιχύνετε το γλύκισμα με το γλάσο και γαρνίρετε με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα.