Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Μους φράουλας με άσπρη σοκολάτα

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελατίνη ή 4 φύλλα ζελατίνης
  • 25 γρ. κρύο νερό
  • 25 γρ. ζεστό νερό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 250 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 700 γρ. φράουλες
  • ½ λεμόνι, λεπτή φλούδα χωρίς το άσπρο
  • ½ λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα ξέβαδο μπολ το κρύο νερό, ραντίστε τη σκόνη ζελατίνης πάνω από το νερό, αφήστε λίγο να απορροφήσει και ανακατέψτε καλά.  Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα.  Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνης, βάλτε το κρύο και το ζεστό νερό σε ένα μπολ ορθογώνιο που να χωρεί τα φύλλα ζελατίνης, προσθέστε τα φύλλα, αφήστε λίγα λεπτά να μαζέψουν.
  2. Βάλτε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε στον κάδο την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 3.5 μέχρι να πήξει.  Αδειάστε την κρέμα σε ένα δοχείο και αφήστε στην άκρη.  Ξεπλύνετε και στεγνώστε τον κάδο καλά.
  3. Βάλτε στον κάδο τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τη φλούδα λεμονιού, αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8 και λιώστε 2 λεπτά/50°/ταχύτητα 3.  (Το μείγμα δεν θα είναι πολύ ρευστό)
  4. Προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνης (αν χρησιμοποιήσατε φύλλα, πιέστε τα με τα χέρια να στραγγίσουν και προσθέστε στον κάδο), 500 γρ φράουλες, το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  5. Προσθέστε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και πατήστε το κουμπί Turbo 3 φορές στιγμιαία.  Αδειάστε το μείγμα στο δοχείο με την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά και προσεχτικά να μην χαθεί ο αέρας από το μείγμα. 
  6. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα για cheesecake ή σε ατομικά μπολ ή ποτήρια, γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού σερβίρετε.
Συμβουλή Σεφ

Μοιράστε τις φράουλες για γαρνίρισμα στη μέση (από τη μύτη προς τα κάτω) και τοποθετείστε στα τοιχώματα του δοχείου που θα διαλέξετε για σερβίρισμα με το μέσα μέρος της φράουλας να φαίνεται από την έξω μεριά του δοχείου και αδειάστε το μείγμα από πάνω.  (δείτε φωτογραφία)