Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Μελομακάρονα γεμιστά

 


Υλικά

Ζύμη

  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 μεζούρες ηλιανθέλαιο
  • 70 γρ φυτικό βούτυρο
  • ½ μεζούρα χυμό πορτοκάλι
  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας Thermomix
  • 2 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ

Γέμιση

  • 250 γρ καρύδια
  • 150 γρ φοινίκια
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3 κουταλιές μέλι

Σιρόπι

  • 1 ποτήρι μέλι
  • ½ μεζούρα νερό ζεστό


Εκτέλεση

Ζύμη

  • Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε το αυγό και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
  • Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4 και ενώ τα μαχαίρια γυρίζουν προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο από το άνοιγμα της μεζούρας μέχρι να συμπληρωθούν 3 λεπτά.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.  Την ίδια ώρα προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού λίγο-λίγο από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας και το μπέϊκινγκ πάουντερ και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 ν’αναμιχθούν.  Ρυθμίζετε 2 λεπτά, ταχύτητα στάχυ.  Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.  Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζετε τη γέμιση.

Γέμιση

  • Βάζετε τα καρύδια στον κάδο και πατάτε το κουμπί Turbo 2 φορές στιγμιαία.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
  • Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα φοινίκια και τα βάζετε στον κάδο.  Ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.  Αδειάζετε στο δοχείο με τα καρύδια.  Προσθέτετε την κανέλα και το μέλι και αναμιγνύετε να ενωθούν όλα καλά.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

  • Παίρνετε ένα κομματάκι από τη ζύμη το πλάθετε σε μπαλίτσα και ανοίγετε σε πιττούλα στην παλάμη σας.  Βάζετε 1 κουταλάκι γέμιση και κλείνετε προσεκτικά δίνοντας σχήμα ωοειδές.
  • Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν λίγο τα περνάτε με ένα πινέλο με το σιρόπι και τα τυλίγετε σε αλεσμένα καρύδια.

Η συνταγή είναι από τη Σύμβουλο του Thermomix στη Λεμεσό, Κούλα Γρηγορίου