Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Κρέμα καραμελέ με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά:

  • 800 γρ νερό 

Κρέμα

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 30 γρ λικέρ πορτοκάλι
  • 750 γρ γάλα
  • 6 αυγά

Καραμέλα

  • 10 γρ νερό
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 10 γρ χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
:

Κρέμα

  • Βάλτε στον κάδο τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  • Προσθέστε το λικέρ πορτοκαλιού, το γάλα, τα αυγά και βράστε 5 λεπτά/100° / ταχύτητα 4.  Ενώ εργάζεται το Thermomix φτιάξτε την καραμέλα.

Καραμέλα

  • Βάλτε σε ένα μπρίκι ή μικρό τηγάνι το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε πάνω σε δυνατή φωτιά 5-7 λεπτά ή μέχρι να σκουρέψει και να καραμελώσει. 
  • Αδειάστε την καραμέλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει στο Varoma (π.χ. πυρέξ οβάλ 25 χ 17  εκ.).
  • Γεμίστε από πάνω με την κρέμα.  Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και από πάνω βάλτε χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει τους υδρατμούς.
  • Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετείστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα στο Varoma το πυρέξ και ψήστε στον ατμό 45 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.  Αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ελέγξτε την κρέμα με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, έχει ψηθεί.
  • Αφήστε την κρέμα να κρυώσει (περίπου 1 ώρα) και βάλτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη.
  • Αναποδογυρίστε το σκεύος σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Η συνταγή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Πάφου, Γεωργία Ευρυπίδου