Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό

 

 


Υλικά

  • 700 γρ κρέας χοιρινό κουτάλα
  • 1 ½ κιλό κολοκάσι
  • ½ μεζούρα χυμό λεμονιού
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 ρεπανάκι (προαιρετικό)
  • 1 μεζούρα ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών Thermomix


Εκτέλεση

  • Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια 4 εκατοστών περίπου και τα αλατοπιπερώνετε.
  • Κόβετε το κολοκάσι σε μικρά κομμάτια, το σέλινο ψιλοκομμένο και τα βάζετε σ’ένα βαθουλό δοχείο.
  • Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τα αλατίζετε.
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι και το ρεπανάκι κομμένα στα 2, το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 3.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, την πάστα ντομάτας , το ζωμό και ανοίγετε στην ταχύτητα 6 ν’αλεστούν.
  • Αφαιρείτε 2 μεζούρες από το ζωμό και το βάζετε στο κολοκάσι να μαριναριστεί.
  • Βάζετε το κομμένο κρέας στον κάδο προσθέτετε νερό να το καλύψει και ρυθμίζετε 15 λεπτά,  θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Βάζετε το μαριναρισμένο κολοκάσι στούς δύο δίσκους του Varoma και το τοποθετείτε πάνω στον κάδο.  Ρυθμίζετε 30 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Όταν ψηθεί το κολοκάσι και το κρέας χρειάζεται ακόμη ψήσιμο αφαιρείτε το Varoma και ρυθμίζετε ακόμη 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Ελέγχετε πάντα το υγρό στον κάδο να είναι περίπου 1 λίτρο.
  • Όταν ψηθούν όλα αδειάζετε σ’ένα δοχείο το κολοκάσι και προσθέτετε το κρέας με το ζωμό από τον κάδο.

Διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Thermomix Πάφου Μερόπη Παναρέτου