Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
ΚΕΤΣΑΠ (Ketchup)

 

 

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 12 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, κομμένες στα 4
  • 180 γρ κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 130 γρ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ ξύδι από κόκκινο κρασί
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 10 σπόρους μουστάρδας
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γρ μέλι


Εκτέλεση

  • Βάζετε τις ντομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 50 γρ ξύδι μέσα στον κάδο, κόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7.
  • Ρυθμίζετε 40 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο ξύδι, τα μπαχαρικά και το μέλι και ρυθμίζετε 15-20 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 μέχρι να πήξει η σάλτσα.  Αφαιρείτε το καλαθάκι και βάζετε τη μεζούρα στη θέση της.
  • Πολτοποιείτε 1 λεπτό, ταχύτητα 10.  Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνετε αεροστεγώς.  Αναποδογυρίζετε τα βαζάκια για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.

Συμβουλή σεφ

Μένει φρέσκια στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.