Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Παγωμένα κεκάκια φράουλας με γλάσο άσπρου βαλσαμικού

Υλικά

  • 200 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
  • 6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1-2 πρέζες αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ασπράδια, παστεριωμένα (βλέπε συμβουλή 1)
  • 1 κ.σ. γλάσο άσπρου βαλσαμικού (βλέπε συνταγή)
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμνου (maple syrup) ή μέλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια), σε μικρά κομμάτια
  • 8 φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο τις κατεψυγμένες φράουλες, το δυόσμο, το πιπέρι και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.  Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και επαναλάβετε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  2. Σπρώξτε το μείγμα στη μια μεριά του κάδου, τοποθετείστε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε τα ασπράδια, το βαλσαμικό γλάσο, 40 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 1.5 λεπτό/ταχύτητα 4 ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.  Μοιράστε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.  Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.
  3. Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 100 γρ. γιαούρτι, το σιρόπι, το τυρί κρέμα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.  Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και επαναλάβετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.  Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  4. Για να σερβίρετε, βγάλτε τα κεκάκια από τις φόρμες και αφήστε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.  Γαρνίρετε με το γλάσο και φρέσκες φράουλες.

Συμβουλή Σεφ

  1. Αν προτιμάτε, παστεριώστε τα ασπράδια βάζοντας τα στον κάδο με 10 γρ. νερό 2 λεπτά/70ο/ταχύτητα 2.  Μη σας ανησυχήσει αν φαίνονται κομμένα.  Αδειάστε σε 1 μικρό μπολ και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσουν πριν τα χτυπήσετε μαρέγκα. 
  2. Όταν παγώσουν τα κεκάκια μπορείτε να τα βγάλετε από τις φόρμες και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη σε ένα ξέβαθο δοχείο.  Γαρνίρετε με το γλάσο ακριβώς πριν σερβίρετε.

Η συνταγή αυτή είναι παρμένη από το βιβλίο μαγειρικής ThermomixCookingformeandyou της Αυστραλίας.