Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Μπλαμάνζ με σταφύλι


Υλικά

  • 1 κιλό μαύρo σταφύλι
  • 10 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουερ  (1 κοφτή κουταλιά για κάθε μισό φλ. χυμού)


Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε τις ρόγες από τα τσαμπιά, τις πλένετε και τις βάζετε στον κάδο.  Ρυθμίζετε 40-50 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 (πρέπει να έχετε 700 γρ χυμό).
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 8-9 λεπτά, 100ο , ταχύτητα 4.
  • Αδειάζετε την κρέμα σε 4 ατομικά μπολάκια και την αφήνετε να κρυώσει.
  • Σερβίρεται κρύα είτε μέσα από τα μπολάκια είτε ξεφορμαρισμένα (ξεφορμάρεται εύκολα όταν μπει σε μπολάκια από σιλικόνη).

Συμβουλή Σεφ

Αυτό το μπλαμάνζ είναι μια απλή συνταγή για σπιτική μουσταλευριά (παλουζέ) που γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς μουστάρι.  Τo μαύρo σταφύλι του δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον χρώμα.

Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από το περιοδικό ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΦΘΕΡΟΣ.