Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Γλάσο άσπρου βαλσαμικού

 

Υλικά

  • 500 γρ. άσπρο βαλσαμικό ξύδι
  • 50 γρ. ξηρό σέρυ
  • 80 γρ. ξανθή ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 ολόκληρους κόκκους άσπρο ή μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, λεπτά κομμάτια φλούδας μόνο χωρίς το άσπρο
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, φύλλα μόνο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή εσαλότ, κομμένο στα 4

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο το ξύδι, το σέρυ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το πιπέρι, τη φλούδα λεμονιού, τα φύλλα θυμαριού, το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε 30 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στο πώμα του κάδου.
  2. Σουρώστε με πολύ λεπτό σουρωτήρι σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.  Αφήστε να κρυώσει καλά και διατηρήστε σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος. 
Συμβουλή Σεφ

Βάλτε τον αποσμητήρα της κουζίνας σας στο δυνατό για να φιλτράρει τις δυνατές οσμές που παράγει η συνταγή. 

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα γλυκόξυνο dressing σαλάτας. 

Χρησιμοποιείται σε συνταγές που περιέχουν μήλα, αχλάδια, μούρα, ρόστο κρέατος και λαχανικών, ώς επίσης και σε γλυκά ή αλμυρά.

Η συνταγή αυτή είναι παρμένη από το βιβλίο μαγειρικής ThermomixCookingformeandyou της Αυστραλίας.