Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Φυσική πηκτίνη μήλου

 

 

Υλικά

  • φλούδα και κουκούτσια από 2 κιλά μήλα
  • 550 γρ νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα μήλα και βάζετε τη φλούδα και τα κουκούτσια στον κάδο.  Προσθέτετε το νερό και ρυθμίζετε 40 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Αφήνετε το μείγμα στον κάδο για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και το πολτοποιείτε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
  • Βάζετε τον πολτό πηκτίνης σε παγοθήκες στην κατάψυξη αφού πρώτα ζυγίσετε την ποσότητα πηκτίνης που μπαίνει σε μια κυψέλη για να ξέρετε μετά πόση ποσότητα θα βάλετε για τη μαρμελάδα σας.  Όταν παγώσει το μείγμα στις κυψέλες μπορείτε να τα βγάλετε από την παγοθήκη και να τα βάλετε σε πλαστική σακούλα.  Διατηρείτε στην κατάψυξη.
  • Χρησιμοποιείτε 50 γρ πηκτίνης για κάθε 500 γρ φρούτου.  Αν, παραδείγματος χάριν, ζυγίσατε 25 γρ πηκτίνης σε κάθε κυψέλη, θα βάλετε 2 παγάκια πηκτίνης σε κάθε 500 γρ φρούτου που θα φτιάξετε μαρμελάδα.

Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Λάρνακας Θέκλα Χατζηδιάκου.