Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Παγωτό ΅ε “nutella”

Υλικά

  • 370 γρ γάλα
  • 370 γρ κρέ΅α γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 4 ΅εγάλα κροκάδια
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 170 γρ nutella + 60 γρ για το τέλος

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια.  Προσθέτετε τα κροκάδια και τη ζάχαρη.  Χτυπάτε 2 λεπτά, ταχύτητα 3.
  • Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.  Ρυθμίζετε 20 λεπτά, 90ο, ταχύτητα 3 ή μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ελαφριά κρέμα.
  • Προσθέτετε 170 γρ nutella και ρυθμίζετε ακόμα 5 λεπτά, 90ο, ταχύτητα 3 να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το βάζετε σε παγoθήκη και το αφήνετε για ένα βράδυ στο ψυκτικό θάλαμο.
  • Αφαιρείτε τα παγάκια-παγωτό από την παγoθήκη και τα βάζετε στο Thermomix.
  • Xτυπάτε στην ταχύτητα 6 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.  Τα μαχαίρια γυρίζουν στη δεξιά φορά και η σπάτουλα προς τα αριστερά κατεβάζοντας το μείγμα από τα τοιχώματα πίσω στα μαχαίρια.  Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνουμε το αποτέλεσμα της παγωτομηχανής.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παγωμένα κομμάτια, τοποθετείτε το χτυπητήρι πάνω στα μαχαίρια και προσθέτετε τα 60 γρ nutella.  Aναμιγνύετε στην ταχύτητα 4 για 30 δευτερόλεπτα να γίνει το μείγμα αφράτο.
  • Tο βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστείτε.

Συμβουλή Σεφ
Αν θέλετε να φαίνεται λίγο η nutella στο παγωτό όπως στη φωτογραφία, απλά εφαρμόζετε το βήμα με το χτυπητήρι χωρίς να προσθέσετε τη nutella και την αναμιγνύετε λίγο με ένα πηρούνι στο τέλος.

Συνταγή για το Thermomix από τη Γαλάτεια Παμπορίδη, Graphic Designer.