Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Φραντζολάκια

 

 


Υλικά

  • 330 γρ νερό
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά (11γρ)
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 10 γρ αλάτι


Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο το νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 50° , ταχύτητα 3.
  • Ακολούθως προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 χωρίς τη μεζούρα στο κάλυμμα.
  • Ρυθμίζετε 2 λεπτά, ταχύτητα στάχυ.
  • Πλάθετε τα φραντζολάκια σε όποιο σχήμα θέλετε.  Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα ζυγίζετε 50γρ για κάθε φραντζολάκι κανονικού μεγέθους ή 25-30 γρ για φραντζολάκια κοκτέϊλ.  Για μεγάλο και στενόμακρο ζυγίζετε 50 – 100 γρ το καθένα.
  • Τα αφήνετε να φουσκώσουν αρκετά και τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 7-10 λεπτά και μετά χαμηλώνετε το φούρνο σε μέτριο προς χαμηλό για 15 λεπτά.
  • Αφού ψηθούν τα τυλίγετε σε μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά.

Διασκευή της συνταγής στο Thermomix από τη Σύμβουλο Thermomix Λευκωσίας Λένια Λοϊζου