Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Φιλέτο ψαριού με ζεστή βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Συνταγή για το Thermomix από τον Έλληνα σεφ Μιχάλη Ντουνέτα

 

 


Υλικά

  • 4 φιλέτα, 150 γρ έκαστο (λαυράκι/μπακαλιάρο/συναγρίδα κλπ), ή δύο 200 γρ έκαστο
  • 100 γρ αλάτι
  • 10 γρ ζάχαρη
  • Λαχανικά (σπαράγγια, μπρόκολο κλπ)
  • 500 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 3-4 κόκκους κόκκινο ή και μαύρο πιπέρι
  • 15 γρ μουστάρδα με κόκκους
  • 50-60 γρ ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  • Αναμιγνύετε το αλάτι με τη ζάχαρη.  Μ’αυτό το μείγμα, μαρινάρετε τα φιλέτα για 10 – 12 λεπτά.  Ξεπλένετε τα φιλέτα, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε στο ξέβαθο δίσκο του Varoma.  Ραντίζετε με ελαιόλαδο.
  • Στον βαθύ δίσκο του Varoma, τοποθετείτε λαχανικά της αρεσκείας σας σε μέγεθος που να μπορούν να ψηθούν σε 15 λεπτά στον ατμό.
  • Στον κάδο, βάζετε το χυμό απο τα πορτοκάλια με τους κόκκους πιπεριού και ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 χωρίς τη μεζούρα.
  • Τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ψήνετε στον ατμό 12-14 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2.
  • Αφαιρείτε τα φιλέτα και τα λαχανικά σε πυρέξ, καλύπτετε με ασημόχαρτο και αφήνετε στο φούρνο στους 80° C, για να κρατηθούν ζεστά ενώ φτιάχνετε τη βινεγκρέτ.
  • Προσθέτετε τη μουστάρδα στον κάδο και ρυθμίζετε 3-5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 χωρίς τη μεζούρα.  (Πρέπει να μείνει γύρω στα 170 γρ καταστημένος χυμός στον κάδο)  Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 70° , ταχύτητα 9 για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει σαν ρευστή μαγιονέζα.
  • Αυτή η βινεγκρέτ θα μπορούσε να ξαναζεσταθεί άν χρειάζεται αλλά μόνο στο Thermomix όπου μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία για να μήν κόψει... ζεσταίνετε λίγα λεπτά στους 80° , ταχύτητα 1.