Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Ζαχαρόπαστα σοκολάτας


Υλικά:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 30 γρ νερό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 10 γρ γλυκερίνη (στα φαρμακεία)
  • 60 γρ υγρή γλυκόζη (σε μεγάλες υπεραγορές κοντά στα είδη για διαβητικούς)
  • 30 γρ κακάο


Εκτέλεση

  • Ζυγίζετε 500 γρ ζάχαρη στον κάδο.  Βάζετε χαρτί κουζίνας πάνω στο κάλυμμα και κάτω απο τη μεζούρα για να μην εξανεμιστεί η ζάχαρη. Αλέθετε σε ζάχαρη άχνη για 1 ½ λεπτό, ταχύτητα 10.  Αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε κατα μέρος.
  • Επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ξεπλένετε και σκουπίζετε τον κάδο και βάζετε το νερό.  Ραντίζετε τη ζελατίνη αποφεύγοντας τα μαχαίρια.  Περιμένετε να απορροφηθεί η ζελατίνη από το νερό και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό, 50ο , ταχύτητα 1.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ζελατίνη έχει λειώσει καλά και δεν έχει μείνει τίποτα πάνω στο τοίχωμα του κάδου.  Προσθέτετε τη γλυκερίνη και τη γλυκόζη και ανακατεύετε 1 λεπτό στην ταχύτητα 3.  Βγάζετε τον κάδο και τον κουνάτε κυκλικά για να μαζέψετε ότι έχει μείνει στο τοίχωμα.
  • Προσθέτετε 470 γρ ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύτετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.  Χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα για να φέρετε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και προσθέτετε άλλα 150 γρ ζάχαρη άχνη.
  • Ανακατεύετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 3 και αν δεν έχει αναμειχθεί καλά ρυθμίζετε ακόμα 5 δευτερόλεπτα στην ίδια ταχύτητα.  Ελέγχετε αν το μείγμα σας ενώνεται και δεν κολλά στα δάχτυλα όταν το πιέσετε.  Αν χρειάζεται, προσθέτετε ακόμα 50 γρ ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε ακόμα 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.
  • Ζυμώνετε 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα στάχυ.
  • Αδειάζετε τη ζαχαρόπαστα στον πάγκο όπου έχετε απλώσει κακάο και ζυμώνετε λίγο για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.   Όταν θα ανοίξετε φύλλο, απλώνετε ζάχαρη άχνη στον πάγκο αλλά ραντίζετε τον πλάστη με κακάο και ανοίγετε φύλο λίγο πιο μεγάλο από το κέϊκ σας. 
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κολλήσει γυρίζοντάς το, χωρίς να το αναποδογυρίσετε.  Για να γυαλίσει η πάστα καλύτερα, γυαλίζετε καλά με την παλάμη σας. 

Συμβουλή σεφ
Αυτή η συνταγή είναι αρκετή για να καλύψετε ένα κέϊκ 20 – 22 ιντζών.  Διατηρείται 2-3 μέρες καλυμμένη καλά σε πλαστική σακούλα αλλά αν δεν χρησιμοποιηθεί την ίδια μέρα θα χρειαστεί ξανά ζύμωμα.