Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Κέϊκ σοκολάτας και πορτοκαλιού

(χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη)

 

 


Υλικά

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ αμύγδαλα
  • 2 πορτοκάλια Βαλένσια
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 8 αυγά

Γαρνίρισμα
Γλάσο Εμινέντια

  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές κοφτές ζάχαρη

Συνοδευτικό

  • 400 γρ κρέμα γάλακτος (προαιρετικό)


Εκτέλεση

  • Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 να γίνει ζάχαρη κάστερ.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε τα αμύγδαλα στον κάδο και πατάτε το κουμπί Turbo 7 φορές στιγμιαία να γίνει σκόνη.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Κόβετε τα πορτοκάλια στα 4 και αφαιρείτε τα κουκούτσια.  Τα βάζετε στον κάδο και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν.  Ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι. 
  • Βάζετε το καλαθάκι στον κάδο και σουρώνετε το νερό.  Βγάζετε το καλαθάκι και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7  ή μέχρι τα πορτοκάλια να γίνουν μια πάστα.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Καθαρίζετε και στεγνώνετε τον κάδο.  Βάζετε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και ρυθμίζετε 7 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8.  Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 60°, ταχύτητα 2. 
  • Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη κάστερ και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε την πάστα πορτοκαλιού και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε το αμυγδάλευρο και πατάτε το κουμπί Turbo 2 φορές στιγμιαία.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της φόρμας.  Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα.  Αφήνετε στη φορμα 15 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Βάζετε στον κάδο τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6 να γίνει σκόνη.  Προσθέτετε την κρέμα και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 37ο , ταχύτητα 3.
  • Γαρνίρετε με γλάσο σοκολάτας Εμινέντια και σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Συμβουλή σεφ
Αν θέλετε κάτι πιο έκτακτο, αντί για γλάσο Εμινέντια μπορείτε να γαρνίρετε πιο εύκολα με ζάχαρη άχνη.