Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Γλάσο αμυγδάλου σοκολάτας

 


Υλικά:

  • 140 γρ ζάχαρη
  • 10 γρ κακάο
  • 250 γρ αμύγδαλα
  • 2 κροκάδια αυγών (παστεριωμένα στο Thermomix)
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1 κουταλιά ανθόνερο
  • 2 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου


Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και το κακάο και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 και μετά 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4 μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. 
  • Ανοίγετε τη ζύμη φύλλο με τον πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. 
  • Για να καλύψετε το κέϊκ, αναποδογυρίζετε το αντικολλητικό χαρτί πάνω από το κέϊκ και μετά το αφαιρείτε.

Συμβουλή σεφ

  • Μπορείτε να παστεριώσετε τους κρόκους από την προηγούμενη.  Διατηρούνται στο ψυγείο.
  • Απλά βάζετε τους κρόκους στον κάδο με 1 κουταλιά νερό και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 70ο , ταχύτητα 2.