Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Κοτόπιττα


Υλικά

Γέμιση

  • 1 μικρό κρεμμύδι (30 γρ.), κομμένο στα 4
  • 1 κόκκινη πιπεριά (50 γρ.), κομμένη στα 4
  • 40 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα (300 γρ.), κομμένα σε λωρίδες (7 x 1.5 εκ.)
  • 2 πρέζες μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι σκόνη κάρυ

Ζύμη

  • 100 γρ. τυρί ένταμ, ή τσένταρ, κομμένο σε κύβους
  • 180 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι αλάτι


Εκτέλεση

Γέμιση

  1. Βάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ηλιανθέλαιο και κόψτε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.  Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο, το πιπέρι, το αλάτι, τη σκόνη κάρυ και σοτάρετε 10 λεπτά/100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.  Μεταφέρετε το μείγμα στο καλαθάκι για να στραγγίσει και να κρυώσει.

Ζύμη

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°, βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί ή πυρέξ μεγέθους 34 εκ. x 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε στον κάδο το τυρί και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, το μπέϊκινγκ πάουντερ, το βούτυρο, το αλάτι και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.  Το αποτέλεσμα είναι παχύρευστος χυλός.  Αδειάστε στο ταψί, απλώστε τη γέμιση από πάνω ομοιόμορφα (το ταψί θα γεμίσει μέχρι τα 3 εκ. ύψος) και ψήστε για περίπου 50 λεπτά (180°) ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Σερβίρετε με σαλάτα.

Συμβουλές
Ένα ιδανικό πιάτο για μπουφέ. Σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο.

Παραλλαγές

  • Παραλείψτε το κάρυ.
  • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε λαχανικό θέλετε.
  • Παραλείψτε το κοτόπουλο για να έχετε ένα χορτοφαγικό πιάτο.

Μερίδες:  4 μερίδες