Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Κοτόπουλο στο αλουμινόχαρτο με μαύρο πιπέρι, λαχανικά και ζωμό
6 μερίδες/215 θερμίδες η κάθε μια

Υλικά:

Κοτόπουλο στο αλουμινόχαρτο

  • 20 γρ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα ή κόκκαλα
  • 1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. σουσαμέλαιο 
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.γλ. Bovril (εκχύλισμα μοσχαρίσιου κρέατος)
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Ζωμός λαχανικών και λαχανικά στον ατμό

  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, με τη φλούδα του
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 30 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.γρ. αλάτι
  • 250 γρ. φασολάκια, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια baby


Εκτέλεση
:

Κοτόπουλο στο αλουμινόχαρτο

  1. Βάλτε στον κάδο το πιπέρι, τη ρίγανη, το αλάτι και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πιάτο και αλείψτε με αυτό το κοτόπουλο. Κόψτε 2 ορθογώνια κομμάτια αλουμινόχαρτου ή χαρτιού ψησίματος και βάλτε ένα κομμάτι κοτόπουλο πάνω στο καθένα. Ρίξτε το κρεμμυδάκι πάνω στα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύστε τα με 1 κουταλιά λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι στο καθένα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα κρέατος το καθένα και πασπαλίστε τα με σουσάμι. Κλείστε τα καλά μέσα στο αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα στο Varoma. Αφήστε στην άκρη.

Ζωμός λαχανικών και λαχανικά στον ατμό

  1. Kόψτε τα καρότα σε 4 μπαστουνάκια των 8-10 εκ. Και φυλάξτε τα υπόλοιπα. Κόψτε το πράσο σε μπαστουνάκια των 8-10 εκ. Κόψτε το κολοκυθάκι από τη μέση, αφαιρέστε το εσωτερικό μέρος και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε τα 2 κομμάτια του κολοκυθιού σε μπαστουνάκια των 8-10 εκ. και φυλάξτε τα υπολείμματα εάν υπάρχουν.
  2. Bάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, τα υπολείμματα του καρότου και του κολοκυθιού, το λάδι,  κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 και σοτάρετε 5 λεπτά/θερμοκρασία Varoma/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το νερό, το αλάτι, τοποθετήστε το Varoma με το κοτόπουλο στη θέση του, τοποθετήστε από πάνω τον ξέβαθο δίσκο Varoma με τα μπαστουνάκια καρότου, πράσου, κολοκυθιού, τα φασολάκια και τα σπαράγγια. Κλείστε το και ψήστε στον ατμό 30 λεπτά/θερμοκρασία Varoma/ταχύτητα 1.
  4. Αφαιρέστε το Varoma. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχύστε τα με τη σάλτσα που υπάρχει στο αλουμινόχαρτο. Φυλάξτε το ζωμό των λαχανικών από τον κάδο. Σερβίρετε το ζωμό ως πρώτο πιάτο και το κοτόπουλο με τα λαχανικά ως δεύτερο πιάτο.

Συμβουλή σεφ

Μπορείτε να πολτοποιήσετε το ζωμό με τα λαχανικά 1 λεπτό/ταχύτητα 8 και να τον σερβίρετε ως σούπα βελουτέ.