Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Cheesecake φράουλας

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1 μεζούρα νερό ζεστό
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα Πετί Μπερ (340 γρ.)
  • 210 γρ. ανάλατη μαργαρίνη
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 φακελάκια βανίλια
  • 1 φακελάκι κρέμα γκαρνί ζαχαροπλαστικής (110 γρ.)
  • 150 γρ γάλα

Σάλτσα φράουλας

  • 20 φράουλες κομμένες στα 2
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο λεμόνι
  • Λίγες φράουλες ολόκληρες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Διαλύετε τη ζελατίνη με το ζεστό νερό και την αφήνετε να κρυώσει.
  • Ρίχνετε στον κάδο τη μαργαρίνη και ρυθμίζετε 1 λεπτό/60°/ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε τα μπισκότα στον κάδο και ανοιγοκλείνετε στην ταχύτητα 5 να σπάσουν, δεν πρέπει να γίνουν τελείως σκόνη.  Αδειάζετε σε ένα πυρέξ ή σε φόρμα που ανοίγει στο πλάϊ, απλώνετε στη βάση και στα τοιχώματα πατώντας να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.  Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, το αφήνετε να κρυώσει.
  • Πλένετε και στεγνώνετε καλά τον κάδο.  Βάζετε τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9, να γίνει άχνη.
  • Βάζετε στον κάδο το τυρί, τα αυγά, τον κρόκο, τη βανίλια και ρυθμίζετε 2 λεπτά/ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε τη ζελατίνη και αναμιγνύετε για 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη. Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο καλά.
  • Βάζετε στον κάδο την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα και ρυθμίζετε 3 λεπτά/ταχύτητα 3,5
  • Τοποθετήστε το χτυπητηρι στα μαχαίρια πάνω από τη χτυπημένη κρέμα γκαρνί, προσθέστε το μείγμα τυρί-κρέμα και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2, να γίνει λείο.
  • Αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ ή στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο.
  • Πλένετε και στεγνώνετε καλά τον κάδο.  Βάζετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και λίγο λεμόνι και ρυθμίζετε 20 λεπτά/90°/ταχύτητα 4.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε να κρυώσει.
  • Τοποθετείτε τις φράουλες όρθιες πάνω στο μείγμα και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.