Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Λαυράκι με σάλτσα από εσπεριδοειδή
6 μερίδες/223 θερμίδες η κάθε μια

Υλικά:

  • 1 σφιχτό βραστό αυγό
  • 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • το χυμό ½ λεμονιού
  • το χυμό ½ πορτοκαλιού
  • τη φλούδα ½ λεμονιού (σε 2-3 κομμάτια)
  • τη φλούδα ½ πορτοκαλιού (σε 2-3 κομμάτια)
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι και λίγο ακόμα για το λαβράκι
  • 6 φιλέτα λαβράκι με καρυκεύματα της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε ½ μεζούρα νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες λεμονιού, κομμένες στη μέση


Εκτέλεση
:

  1. Βάλτε στον κάδο το αυγό και κόψτε 1 δευτερόλεπτο/ταχύτητα 4. Αδειάστε σε μικρό μπολ και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε στον κάδο το λάδι, το σκόρδο, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7 και σοτάρετε 7 λεπτά/θερμοκρασία Varoma/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε 1 λεπτό/θερμοκρασία Varoma/ταχύτητα 1, χωρίς τη μεζούρα.
  4. Προσθέστε στον κάδο τους χυμούς και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το νερό, το αλάτι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα 2 φιλέτα λαβράκι, βάλτε από πάνω τον ξέβαθο δίσκο Varoma, τοποθετήστε πάνω τα άλλα τέσσερα φιλέτα και ψήστε στον ατμό 15 λεπτά/θερμοκρασία Varoma/ταχύτητα 2.
  5. Αφαιρέστε το Varoma. Αφαιρέστε από τον κάδο τις φλούδες των εσπεριδοειδών, προσθέστε το κορν φλάουερ που έχετε ήδη διαλύσει στο νερό και βράστε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.
  6. Βάλτε το ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύστε το με τη σάλτσα και το ψιλοκομμένο αυγό. Ρίξτε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρετε το κάθε φιλέτο με μισή φέτα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.