Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Αμυγδαλωτά με άρωμα μανταρινιού (Ν)

Υλικά:

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 40-50 γρ φλούδα μανταρινιού (θα χρειστούν περίπου 3 μανταρίνια)
  • 70 γρ χυμό μανταρινιού
  • 1 κουταλιά λικέρ εσπεριδοειδών (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  • Βάζετε 300 γρ ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 40 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 να γίνει άχνη.  Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο τα υπόλοιπα 100 γρ ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τις φλούδες και αλέθετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχουν αλεστεί καλά και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6.  Ενώ δουλεύουν τα μαχαίρια ρίχνετε το χυμό και το λικέρ λίγο-λίγο από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Πλάθετε σε μπαλίτσες και τα τυλίγετε σε ζάχαρη άχνη 3 φορές σε διάστημα 24 ωρών.
  • Διατηρούνται εκτός ψυγείου για μια βδομάδα. 

Συμβουλή σεφ

Εναλλακτικά θα μπορούσατε να τα τυλίξετε 1 φορά σε ζάχαρη που δεν έχετε αλέσει σε άχνη.  Σε αυτή την περίπτωση θα αποφύγετε το πρώτο βήμα και σίγουρα θα χρειαστείτε πιο λίγη ζάχαρη.