Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Σαλάτα με καραμελωμένο κοτόπουλο και κόκκινο σταφύλι


Υλικά
  • 60 γρ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 100-150 γρ. κόκκινο σταφύλι (μόνο ρόγες)
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
  • 15 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 γρ. golden syrup
  • 10 γρ. γάλα
  • 2-4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου (300-350 γρ.), κομμένο για κινέζικο stir-fry
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. μηλόξιδο
  • 300-350 γρ. μαρούλι (ή άλλα φύλλα σαλάτας)
  • 1 κουταλιά καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο το ελαιόλαδο, το σκόρδο, κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα  5 και σοτάρετε 6 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.   Εν τω μεταξύ, κόψτε το σταφύλι στα 2, αφαιρέστε τα κουκούτσια και αφήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη βανίλιας, τη μαύρη ζάχαρη, το golden syrup και θερμάνετε 3 λεπτά/80°/ταχύτητα 2.
  3. Προσθέστε το γάλα και θερμάνετε 2 λεπτά/80°/ταχύτητα 2
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες, το μηλόξιδο, βάλτε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας για να διευκολύνεται η εξάτμιση υγρών και σοτάρετε 7 λεπτά/100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.  Αδειάστε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίστε με το σουσάμι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε. (βλ. συμβουλή 2)
  5. Βάλτε τη σαλάτα στην πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέστε το κοτόπουλο, το σταφύλι, αναμείξτε και σερβίρετε. 

Συμβουλή

  • Η ποσότητα αυτή σε μπουφέ είναι ικανοποιητική για 20 άτομα.
  • Αν η σάλτσα χρειάζεται να δέσει λίγο περισσότερο αδειάστε μόνο το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, αφήστε τη σάλτσα στον κάδο και  μαγειρέψτε στον ατμό 3-5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2 με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.