|
Σαλάτα με καραμελωμένο κοτόπουλο και κόκκινο σταφύλι |
|
Υλικά
- 60 γρ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 100-150 γρ. κόκκινο σταφύλι (μόνο ρόγες)
- 25 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
- 15 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ. golden syrup
- 10 γρ. γάλα
- 2-4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου (300-350 γρ.), κομμένο για κινέζικο stir-fry
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. σταφίδες
- 20 γρ. μηλόξιδο
- 300-350 γρ. μαρούλι (ή άλλα φύλλα σαλάτας)
- 1 κουταλιά καβουρδισμένο σουσάμι
|
Εκτέλεση
- Βάλτε στον κάδο το ελαιόλαδο, το σκόρδο, κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και σοτάρετε 6 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Εν τω μεταξύ, κόψτε το σταφύλι στα 2, αφαιρέστε τα κουκούτσια και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη βανίλιας, τη μαύρη ζάχαρη, το golden syrup και θερμάνετε 3 λεπτά/80°/ταχύτητα 2.
- Προσθέστε το γάλα και θερμάνετε 2 λεπτά/80°/ταχύτητα 2.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες, το μηλόξιδο, βάλτε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας για να διευκολύνεται η εξάτμιση υγρών και σοτάρετε 7 λεπτά/100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Αδειάστε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίστε με το σουσάμι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε. (βλ. συμβουλή 2)
- Βάλτε τη σαλάτα στην πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέστε το κοτόπουλο, το σταφύλι, αναμείξτε και σερβίρετε.
Συμβουλή
- Η ποσότητα αυτή σε μπουφέ είναι ικανοποιητική για 20 άτομα.
- Αν η σάλτσα χρειάζεται να δέσει λίγο περισσότερο αδειάστε μόνο το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, αφήστε τη σάλτσα στον κάδο και μαγειρέψτε στον ατμό 3-5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2 με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
|
|
|
|