Εκτέλεση:
- Αλέθετε τη ζάχαρη 5-10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 να γίνει άχνη. Αφαιρείτε σε μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
- Ζυγίζετε τα μπισκότα στον κάδο και χοντροκόβετε 3-5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Το κάνετε σταδιακά για να μείνουν μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε σε μπόλ.
- Βάζετε το μπόλ με τα μπισκότα πάνω στον κάδο, πατάτε το κουμπί της ζυγαριάς και ζυγίζετε μέσα τα αμύγδαλα, τα μούρα, τα χαλεπιανά και τη μισή ποσότητα κρασί και αφήνετε να μουλιάσουν.
- Ζυγίζετε τη σοκολάτα χοντροκομμένη στον κάδο και αλέθετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8. Προσθέτετε το βούτυρο και λειώνετε 2 λεπτά, 50°, ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε τους κρόκους, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη βανίλιας και το υπόλοιπο κρασί και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 60°, ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε το μείγμα με τα μπισκότα και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 2. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά για να είναι πιο εύκολο στη χρήση του.
- Αδειάζετε το μείγμα πάνω σε διπλή πλαστική μεμβράνη και με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγετε το μείγμα σε σχήμα σαλαμιού. Στριφογυρίζετε τις άκρες όπως ακριβώς το σαλάμι και βάζετε στο ψυγείο ή στο ψυκτικό θάλαμο να πήξει.
- Κόβετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο 10 εκ πιο μακρύ απο το σαλάμι και απλώνετε μπόλικο κακάο στη μέση. Αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη, και κυλάτε το σαλάμι πάνω στο κακάο μέχρι να περιτυλιχθεί εντελώς. Το τυλίγετε μέσα στο λαδόχαρτο και στριφογυρίζετε τις άκριες να κλείσει και φυλάγετε στο ψυγείο ή ψυκτικό θάλαμο.
|