Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Φλαούνες με αναρή

Υλικά

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 9 κόκκους μαστίχα
  • 9 κόκκους μέχλεπι
  • 230 γρ. φυστικέλαιο
  • 220 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 140 γρ. γάλα
  • 730 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής self-raising
  • 1 κουταλάκι baking powder

Υλικά για γέμιση

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 9 κόκκους μαστίχα
  • 9 κόκκους μέχλεπι
  • 2 χαλλούμια από αιγοπρόβειο γάλα
  • 1 αναρή ξερή (250-280γρ)
  • 2-3 φούχτες φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κιλό αναρή αλατισμένη
  • 5 αυγά ολόκληρα + 4 ασπράδια
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 10 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο baking powder
  • 300-350γρ σταφιδάκια
  • σουσάμι
  • 4 κρόκους

Εκτέλεση

Ζύμη

  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μέχλεπι και αλέθετε στην ταχύτητα 9 για 20 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, το χυμό, το γάλα, το αλεύρι και το baking powder και χτυπάτε 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5. Ρυθμίζετε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα στάχυ.
  • Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Γέμιση

  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μέχλεπι, αλέθετε στην ταχύτητα 9 για 20 δευτερόλεπτα και αδειάζετε σε ένα μεγάλο δοχείο.
  • Κόβετε τα χαλλούμια σε μικρά κομμάτια, τα τοποθετείτε πάνω στο πώμα γύρω από τη μεζούρα, ανοίγετε στην ταχύτητα 6 και τα ρίχνετε από το άνοιγμα πάνω στα μαχαίρια. ΄Οταν αλεστούν αδειάζετε στο δοχείο με το μέχλεπι.  
  • Αλέθετε την αναρή ξερή με την ίδια διαδικασία όπως το χαλλούμι και αδειάζετε στο ίδιο δοχείο.
  • Ανοίγετε στην ταχύτητα 5, ρίχνετε το δυόσμο από το άνοιγμα της μεζούρας να κοπεί και αδειάζετε στο δοχείο με τα τυριά.
  • Βάζετε στον κάδο την αλατισμένη αναρή και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 για 6-7 δευτερόλεπτα και αδειάζετε στο ίδιο δοχείο.
  • Βάζετε τα 5 αυγά και τα ασπράδια στον κάδο και ανοίγετε 10 δευτερόλεπτα  στην ταχύτητα 5 και αδειάζετε στο δοχείο με τα τυριά.
  • Μετά προσθέτετε στα τυριά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder και ανακατώνετε πολύ καλά με το χέρι να ενωθούν. Τέλος προσθέτετε τα σταφιδάκια.

Διαδικασία

  • Μοιράζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες βάρους 70γρ. και ανοίγετε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε στρογγυλή πίττα. Έχετε έτοιμο ασπρισμένο το σουσάμι και βάζετε την πίττα πάνω. Φτιάχνετε μια μπάλα από γέμιση βάρους 170γρ. ,την τοποθετείτε πάνω στην πίττα και κλείνετε  τη φλαούνα.
  • Αλείφετε τις φλαούνες με τους 4 κρόκους. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας.