Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Πασχαλινές Μικροσυμβουλές

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΕΣΕΤΕ ΤΥΡΙΑ

Όταν θα αλέσετε πολύ σκληρά ή μαλακά τυριά ή χαλλούμι, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε πάνω στο πώμα γύρω απο την μεζούρα.  Ανοίγετε στην ταχύτητα 5 και τα ρίχνετε απο το άνοιγμα πάνω στα μαχαίρια.  Αυξάνετε την ταχύτητα σταδιακά μέχρι το 6 (για χαλλούμι φρέσκο) ή 8 (για σκληρά τυριά).

  1. Τα χαλλούμια πρέπει να είναι στραγγισμένα
  2. Τα τυριά να είναι απο το ψυγείο ( αν μείνουν έξω και «ιδρώσουν» θα λασπώσουν στο άλεσμα)
  3. Ο κάδος και τα μαχαίρια πρέπει να είναι στεγνά 

ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΑΥΓΩΝ

Σπάζετε τα αυγά και τα ρίχνετε στον κάδο. Ρυθμίζετε 2 λεπτά 70° ταχύτητα 2.  Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.  Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και μόνο για τα ασπράδια των αυγών που θα χτυπήσετε μαρέγκα.  Μπορεί να σας φανούν «κομμένα» αλλά δεν είναι!  Για μαρέγκα βλ. Μαγειρική με το ΤΜΧ, σελ. 16.

ΒΡΑΣΙΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ

Βάζετε 500 γρ νερό στον κάδο, τοποθετείτε τα αυγά στο καλαθάκι και το Varoma και ρυθμίζετε 15 λεπτά, Varoma, ταχύτητα 1.  Οταν τελειώσει ο χρόνος τα αυγά  είναι έτοιμα για να τα βάψετε.  Το βράσιμο των αυγών στο Varoma έχει αποδειχθεί σε πανεπιστήμια της Αμερικής ότι είναι μέθοδος που σκοτώνει τα μικρόβια της σαλμονέλλας 100%...  (μην ξεχνάτε ότι η σαλμονέλλα βρίσκεται κυρίως στο τσόφλι)

ΒAΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ  ΜΕ ΟΛΟΜΕΤΑΞΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ VAROMA
Αποφύγετε τη συνηθισμένη ακαταστασία και βάψετε υπέροχα ασυνήθιστα αυγά ψήνοντάς τα ταυτόχρονα. 
Βλ. www.thermomix.com.cy , ενότητα ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ.

ZΥΜΕΣ

Αν θα χρησιμοποιήσετε μαγιά ή προζύμι για να φτιάξετε τη ζύμη σας βεβαιωθείτε ότι το νερό έχει φτάσει στους 37° προτού να  προχωρήσετε.  Υπάρχουν πολλές συνταγές για ψωμιά και κουλούρια στην ιστοσελίδα και στις μαγειρικές μας.

ΦΛΑΟΥΝΕΣ  ΚΑΙ  ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Συνταγές για ζύμη φλαούνας θα βρείτε στη Μαγειρική με το ΤΜ, σελ. 36, για τσουρέκι στη σελ. 37 και στην ιστοσελίδα μας.